Dr Johanna Budwig (dr.
Johanna Budwig) buvo viena iš pirmaujančių Europos biochemikų vėžio mokslinių
tyrimuose.
Ji gimė 1908 metais ir
mirė būdama 95 metų amžiaus.
Už ypatingus nuopelnus
vėžio gydyme, septynis kartus nominuota Nobelio premijai.
Budwig pareiškė, kad
produktų su sumažintu riebalų kiekiu ir perdirbtų aliejų / riebalų naudojimas
sukelia sunkias ligas. Kai iš maisto dirbtinai pašalinami riebalai - tai grėsmė
ir vaikams, ir suaugusiems.
Ji pabrėžė, kad sveikų žmonių
kraujyje OMEGA3 klasės riebalų kiekis yra daug didesnis, negu sergančiųjų.
Remiantis tyrimo
duomenimis, ji pradėjo eksperimentiškai ieškoti maisto produktų, padedančių
vėžio ligos gydyme. Galų gale, apsistojo prie varškės ir organinių linų sėmenų
aliejaus mišinio.
Linų sėmenų
aliejus, daugiau nei kiti, turi OMEGA3 riebalų rūgščių, lengvai virškinamas ir
nesukelia alergijos. Varškėje yra aukšto lygio glikoproteinų.
Budwig nustatė, kad
varškės ir linų aliejaus derinys leidžia riebalų rūgštims pasidaryti tirpioms
vandenyje ir lengvai absorbuotis organizme.
Vienas sėmenų aliejus yra
nekenksmingas, bet ir ne toks naudingas. Aliejus turi būti sumaišyti su varške.
Savo nuostabai Budwig
nustatė, kad praėjus trims mėnesiams tokios dietos, vėžiu sergančių pacientų būklė
pagerėjo. Metastazės sumažėjo, ligoniai sustiprėjo, o kraujyje nebėra
geltonai-žalių dalelių. Fosfolipidų ir lipoproteinų lygis sunormalėjo,
hemoglobino kiekis normalus. Pasirodė, kad vėžio gydymas yra įmanomas!
Po daugelio tyrimų metų ji rado optimalią sudėtį -
du šaukštai organinio (šalto spaudimo) linų sėmenų aliejaus gerai išmaišoma su
100-150 g varškės iki vienalytės masės, vartojama vieną kartą per dieną.
1990 metais, onkologas dr
Roehm pasakė, kad tai yra sėkmingiausia priešvėžinė dieta pasaulyje.
Dietos naudojimas, kaip
tai buvo vėliau vadinama "Budwig protokolas", įrodė terapinę vertę ne
tik prevencijoje ir gydyme nuo vėžio, bet ir širdies priepuolio, aterosklerozės,
kepenų funkcijos sutrikimų, pepsinės opos, artrito, odos egzemos, senatvinės
dimensijos ir autoimuninių ligų atvejais.
Johanna Budwig tyrimai
parodė, kad plačiai naudojamas hidrinimo metodas riebalų gamyboje (pavyzdžiui,
margarino gamyba labai pavojinga žmonėms su vėžio rizika) sudaro piktybinių
navikų atsiradimo grėsmę.
Per visą gyvenimą Johannos
Budwig moksliniai tyrimai buvo ignoruojami, oponuojami ar nutylimi tiek oficialios medicinos, tiek maisto pramonės ir farmacijos industrijos, nes
buvo nenaudingi abiems.
Kaip prisimena Clifford
Beckwith (Cliff Beckwith), buvęs Johannos Budwig pacientas, išgijęs nuo
prostatos vėžio ir jos stebimas 10 metų, tuo metu buvo užfiksuota apie 1000 sėkmingų
pasveikimų nuo vėžio.
Saugodama savo interesus,
farmakologijos pramonė ir onkologija ignoravo visus Johannos Budwig pasiekimus.
Be to, jos moksliniai
tyrimai galėjo pateikti rimtą smūgį maisto pramonei vystant daugelio maisto
produktų gamybą.
Johanna Budwig teigė, kad
maistui negalima naudoti bet kokius rafinuotus aliejus ir taip vadinamus dirbtinius
riebalus (margarinas, majonezas), gautus hidrinimo ar dalinio hidrinimo keliu.
Žmogaus organizmas, širdies
raumenys atmeta tokius perdirbtus riebalus, kurie galų gale sukelia įvairius
sutrikimus, įskaitant ląstelių lygyje.
Johanna Budwig į blogų riebalų
sąrašą įtraukė ir paplitusius konditerijoje neprisotintus riebalus.
Pagal jos nuomonę, leidžiama
naudoti angliavandenių, kurių sudėtyje yra natūralaus cukraus: obuoliai, figos,
kriaušės ir vynuogės.
Neleidžiama naudoti
rafinuoto cukraus visais pavidalais, makaronų, baltos duonos, riebios mėsos,
keptų ir konservuotų produktų.
Beveik visiems, norintiems išlaikyti normalią
sveikatos būklę, rekomenduojama kiekvieną dieną suvalgyti (paros norma) 100 g
varškės su 5 g linų sėmenų aliejaus.
Reikėtų pažymėti, kad
sunkiais atvejais Joanna Budwig siūlė naudoti mišinį, kurį sudaro 42 g linų
sėmenų aliejaus (3 šaukštai) ir 100 g šviežios varškės.
Kasdienėje praktikoje
naudojant šių produktų derinį kaip prevencinę priemonę, imama mažiau linų aliejaus
ir daugiau varškės.
Pvz., pusryčiams
galima blenderyje sumaišyti medaus, natūralaus šalto spaudimo linų sėmenų
aliejaus, šviežio pieno (deficitas mieste) ir šviežios varškės. Galima pridėti riešutų (išskyrus arachisus)
ar šviežių vaisių pagal sezoną.
PASTABA.
Linų sėmenų aliejus yra
greitai gendantis.
Rinkdamiesi parduotuvėje,
būtinai pažiūrėkite į išpilstymo dieną. Jei aliejus buvo išpilstytas daugiau
nei prieš mėnesį, jis yra 100% sugedęs, net jei galiojimo data šeši mėnesiai.
Pardavėjai - nieko
neišmanantys žmonės galvoja, kad sėmenų aliejų kaip saulėgrąžų, galima laikyti šilumoje
ir šviesoje. Taip laikomas aliejus pasidaro kartus ir neskanus. Šviežias
aliejus yra aromatingas, malonaus skonio kiek lengvai deginantis kaip
garstyčios. Nusipirkę aliejų laikykite tik šaldytuve.
Baigiant norėčiau
pažymėti, kad varškės ir sėmenų aliejaus dieta naudinga visiems, tiek besigydantiems sunkias
ligas, tiek vėžio susirgimų prevencijai.
(Informacijos šaltinis nežinomas)
Komentarai
Rašyti komentarą