Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kūčiukai - pagrindinis Kūčių patiekalas

Išsikepti tikrai nėra sudėtinga. 

Išbandytas ir pasiteisinęs receptas patikęs visai mūsų šeimai. 🌲

MUMS REIKIA:

300 ml šilto vandens

7 g sausų mielių

8 valg. š. cukraus

500 g miltų

30 g aguonų

2 valg. š. aliejaus


GAMINIMO EIGA:

1. Į puodelį su šiltu vandeniu suberiame mieles ir du šaukštus cukraus. Išmaišom, kol mielės ištirps. Padedame šiltoje vietoje ir paliekame pastovėti 10 minučių.

2. Miltus išsijojame ir sumaišome su aguonomis.

3. Mielių mišinį supilame į miltus, likusius šešis šaukštus cukraus ir aliejų.

4. Minkome tešlą. Jei matome, kad tešla labai lipni ir trūksta miltų, įberiame dar saujelę.

5. Dubenį su išminkyta tešla uždengiame švariu audeklu ir padedame šiltoje vietoje, kol tešla pakils.

6. Lygų ir švarų paviršių pabarstome miltais. Visą tešlą išminkome, kol ši bus lygi ir elastinga.

7. Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.

8. Iš tešlos suformuojame nestorus volelius, supjaustome mažais gabalėliais. Sudedame ant kepimo skardų taip, kad nesiliestų, nes kitaip.

9. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, pamaišydami mediniu šaukštu, kol taps gražiai auksinės spalvos.

10. Išimame iš orkaitės ir atvėsiname. Štai ir viskas. Skanaus 😍

Komentarai