Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kuo galime pakeisti cukrų?

Itin dažnas klausimas neretoje virtuvėje. 

Vieni cukrų keičia dėl madingo įpročio vartoti jo kuo mažiau, antri tiesiog ieško sveikesnių alternatyvų pasaldinti mėgiamus patiekalus, treti – cukraus atsisako dėl sveikatos priežasčių. 

Aš esu iš tų, kuri nusprendė atsisakyti cukraus dėl sveiktos priežasčių.

Produktai, puikiai tinkantys pasaldinti patiekalus:

1. Kerobas, saldžiavaisio pupmedžio milteliai.

2. Bananai.

3. Datulės.

4. Moliūgų tyrė.

5. Obuoliai, kriaušės.

6. Medus.

7. Saldžioji stevija, stevijos ektraktas.

    Renkantis šį cukraus pakaitalą, labai svarbu neapsigauti! Šis komercinis produktas yra stipriai perdirbtas ir rafinuotas, tad gali sukelti virškinimo problemų. Rinkitės tik natūralų produktą.

8. Cukraus pakaitalas įprastų cukraus miltelių pavidalu, sirupai, kuriuos galima rasti didesnių prekybos centrų lentynose:

  • kokosų žiedų, cukranendrių, datulių, miltelinis agavų, beržų (ksilitolis) ir kt. cukrus;
  • agavų, datulių, klevų, saldžiavaisio pupmedžio ar kt. sirupai, cukranendrių melasa.

Ar tai viskas?
    Tikrai ne. Cukraus pakaitalų pasirinkimų spektrasplatus ir specializuotų parduotuvių lentynose sintetinių cukraus pakaitalų taip pat didelė gausa. Visgi, pasitelkus kūrybiškumą galima atrasti  natūralių būdų (vaisų, daržovių, prieskonių derinių), kurių pagalba galėtume gyventi nevartodami mums įprasto pavidalo cukraus.
    Linkiu kūrybiškumo paieškose bei būkite sveiki! 💓




Komentarai